FLANDERS FIELDS GRAVEL TOUR 2023

FFGT 2024

FLANDERS FIELDS GRAVEL TOUR powered by LCMT

Nieuws

LCMT 2017 Tropical-version in prachtige AFTERMOVIE nu beschikbaar!

De LCMT 2017 was een Tropical-versie, getuige deze prachtige aftermovie, met dank aan videopartner Velodrone. Geholpen door schitterend zomerweer leverden vier dagen in de Ardennen spetterende fietsbeelden. Om duimen en vingers bij af te likken. Maar vooral, om nu al goesting te krijgen en de afspraak met het jubileum-jaar (20ste LCMT-jaargang) niet te missen. Informatie over vanaf wanneer inschrijven en hoe & wat komt uiteraard zodra alles officieel kan worden gemaakt. 

Klik hier voor de link naar de AFTERMOVIE!
Meer lezen

VERSLAG LCMT 2017: Patrick De Laat nieuwe Nederlandse eindwinnaar in meerdaagse MTB Tour, Niki Devoldere King of the Ardennes

Spannend werd het toch nog in de slotrit van de LCMT. Een lekke band en wat - naar eigen zeggen - geklungel bij het herstellen (modder zowaar na een waterpassage aan diezelfde band) - haalden leider Patrick De Laat ei zo na uit zijn ZEN-gevoel op weg naar eindwinst. Bram Saeys, dé pechvogel van gisteren (wielbreuk na amper 15 km koers), haalde immers zijn 'gram' en pakte zijn tweede etappezege + bijna 4 minuten terug op leider De Laat. De veertien verloren minuten van zaterdag waren er echter te veel aan. En zo krijgen we opnieuw een Nederlandse eindwinnaar op de erelijst. Met Oost-Vlaming Bram Saeys dan toch misschien als morele eindwinnaar. Of hoe mechanische pech toch altijd weer in de weegschaal ligt bij zelfs dit soort lange-afstand marathon tours. En zeggen dat er nooit eerder zo weinig lek gereden werd of 'brokken' gemaakt werden dan in deze hottest LCMT ever.

In de eindstand gaat Patrick de Laat dus Bram Saeys en Bram Huysentruyt vooraf. Maar de échte King of the Ardennes zal toch wel Niki Devoldere zijn, winnaar van de eerste triathlon-versie van de LCMT.
(lees het volledige verslag in FIETS! het juli-nummer - of volg deze link voor wat de teksten betreft: LINK TO ARTICLE-text)
Meer lezen

Proficiat en dankuwel deelnemers, medewerkersteam, sponsors... Op naar 20ste LCMT (10-13 mei 2018)!

Een hele grote proficiat aan ALLE deelnemers van deze tropische LCMT 2017! We zeggen ook dankuwel aan allen die mee geholpen hebben om dit 'warmste' fietsgebeuren van de Benelux tot zo'n mooi einde te brengen. Medewerkers en sponsors, maar ook die personen en bedrijven die door hun service (dank je VELODRONE bv. voor de fantastische filmbeelden & more is coming...) de LCMT op zo'n hoog belevingsniveau hebben weten te brengen. 

Wij maken nu al afspraak voor de jubileum-editie van 10 tot en met 13 mei 2018!

In de komende dagen mag elke deelnemer in de mailbox nog een online enquête formulier verwachten. Daar zijn ook nog enkele mooie prijzen aan verbonden. Uiteraard weten wij dat er zaken voor verbetering vatbaar zijn. De inspanningen die geleverd zijn geweest door wie deze LCMT'17 effectief mogelijk heeft gemaakt zijn echter enorm. Verder groeien betekent dan ook vooral 'minder werk' voor sommigen en dus het uitbouwen van een nog ruimer organisatie-team zowel in de maanden voor als tijdens de LCMT. Het geslaagde triathlon-experiment alleen al zal bv. een injectie vereisen qua bijkomende omkadering. Waar we kunnen, trekken we de huidige sterke lijn gewoon door. Voor de rest, 19 jaar ervaring aan de basis met intussen een huidig basisteam waarvan de dragers ook al meerdere jaren meedraaien, dat is zoals in voetbaltransfer-termen uitgedrukt, straks gewoon speuren naar 'enkele gerichte' versterkingen.
Meer lezen

Actualiteiten in deze LCMT op Facebook!

Om snel en vlot te werken komen alle actualiteiten, filmpjes en foto's hoofdzakelijk op onze FACEBOOKPAGINA.
Uitslagen en klassementen vind je wel op deze website, zie RESULTATEN! Maar ook deze kun je nog sneller op Facebook raadplegen. Zie verder ook de website van chronofirma RIS TIMING

LCMT, gezellig, gemoedelijk maar vooral SUPER!

De LCMT is gezellig, gemoedelijk maar inderdaad vooral SUPER en ongezien qua omkadering en engagement... Kort samengevat een greep uit de vele reacties de we vandaag mochten horen. Interviews die ook later in FIETS zullen verschijnen, dus niks overdreven... Bekijk het simpelweg zelf op deze LINK
Meer lezen

Leiderstruien LCMT 2017: MTB, COMBI & TRIATHLON + SOKJES VOOR IEDEREEN!!!

Heet van de naald: alle LCMT-deelnemers kunnen een paar fietssokjes met opdruk LCMT en WIN2 bekomen! Gebruik deze LINK om je voetmaat door te geven. Dat is zelfde formulier als voor de Bio-Racer LCMT-koerstrui en broek...
Vergeet ook uw gratis T-shirt-maatopgave niet. Al 300 deelnemers gaven hun maten door op deze LINK

Verder liggen deze prachtige leiderstruien liggen in het verschiet voor de komende LCMT! Bekijk hier de afbeeldingen: MTB - COMBI en Triathlon zijn 'officiële' wedstrijden. Met bijhorende leiderstruien voor algemeen klassementsleider (per dag) en op het einde ook gelijkaardig shirt voor beste master 1, master 2, belofte én 1ste dame!
De MTB-leiderstrui dient ook als inspiratie voor de souvenir-trui (voor allen verkrijgbaar mits bestellen op deze LINK  
SNEL ZIJN is de boodschap. Al is er nadien nog mogelijkheid via de webshop. Onthoud: gepersonaliseerd op de rugzijde!!!

Afwerken betaling/ inloggen en je gegevens controleren?

Uw betaling nog afwerken maar u weet niet meer hoeveel er na het voorschot nog open staat? Controleer je gegevens als volgt:
  • Ga via de knop inschrijven naar www.lcmt.bike
  • Gebruik je e-mailadres (waarmee je hebt ingeschreven) + paswoord
  • Je paswoord kwijt? Vraag een nieuw -->wordt automatisch naar jouw mailadres toegestuurd
  • Op dat moment krijg je toegang om te zien waarvoor je weer hebt ingeschreven. Je ziet ook je persoonlijke gegevens en - belangrijjk! - je kunt zien of onze administratie uw betaling al heeft verwerkt. Of hoeveel het totaal bedrag ook al weer was als je vooraf enkel een voorschot had betaald.
  • Iets niet conform met wat je wilde of dacht ingevuld te hebben? Contacteer ons! Alleen onze 'admin' is gemachtigd om aanpassingen in te voeren.
  • Wat je wel ALTIJD kunt doen: u kan zelf iemand anders toevoegen/inschrijven onder u, als je zelf hoofdboeker bent. Echter op dit moment zal die extra persoon die er nu nog bij komt altijd 'reserve' zijn daar de LCMT 2017 in principe volzet is.
Meer lezen...

WIN2 samen met Telenet nieuwe partners LCMT

WIN2 wordt in de komende LCMT de nieuwe sportdrank en sportrepen + -gels leverancier. In het zog van WIN2 komt ook TELENET erbij als logistieke partner. De LCMT organisatie is uiteraard zeer trots en blij met de komst van beide sterke partners. Ook voor alle 570 deelnemers én degenen die straks ook de aparte dagmarathon op de slotdag (Boucles d'Houffalize) komen meefietsen zal dit ongetwijfeld zeer positief zijn.
Welkom@WIN2 en Welkom@Telenet !!!

Meer lezen...

Win leuke prijzen in ruil voor UW foto met retro-verhaal

GEZOCHT: sterke retro-impressies over 19 jaar LCMT... In 2017 vindt officieel de 19de LCMT voor mountainbikers plaats. In feite klopt het cijfer niet helemaal want in 2002 organiseerden we 2 LCMT's binnen één en hetzelfde jaar: in mei de eerste Hemelvaart-editie over 4 dagen (toen nog Zonhoven-Valkenburg-Luik-Houffalize-Rochefort) en rond 15 augustus volgde de UCI-tour "LCMT-Vlaanderen" genoemd en gewonnen door toenmalig topbiker Bas van Dooren. Tellen we deze beide LCMT's apart, dan is 2017 jawel al de 20ste LCMT voor mountainbikers. Over al die jaren werden in totaal al 87 mountainbike-etappes binnen LCMT-verband georganiseerd. Daarnaast ook 9 pure CYCLO-etappes op de weg (sinds 2014). Samen gevat: 96 LCMT-etappes. Dit maakt dat in mei 2017 de 100ste LCMT-etappe doorgaat. Etappe 97 wordt de CYCLO op 25/5, etappe 98 de CYCLO op 26/5 en etappe 99 de 1ste MTB-rit op 27/5... Dus is de 3de CYCLO-etappe op zaterdag 27 mei in feite LCMT-etappe 100 aller tijden. Maar ook rond de MTB-rit van die dag zal een gouden randje kleven! We laten dit niet ongemerkt voorbijgaan en de komende weken en maanden wordt geregeld een tip van de sluier gelicht. Nu begint de restauratie van het LCMT-verleden. En daarvoor hebben wij JOUW HULP nodig! Ben jij een trouwe deelnemer? Was je er vele jaren geleden ook al bij? Of ken je vrienden die de pioniertijd van de LCMT hebben mee beleefd? Geef ons een seintje! Breng je herinneringen tot leven! Stuur ze ons door, liefst samen met wat fotomateriaal. Gebruik ook onze Facebook account! Wij hopen op die manier zoveel mogelijk van jullie getuigenissen te kunnen bundelen voor 'the GOLDEN BOOK OF LCMT-HISTORY'. Dit moet een naslagwerk worden van zoveel avontuurlijke en fysieke uitdagingen, van in het hart van de LCMT ontstane of gekoesterde vriendschappen. Misschien ook wel van straffe sportieve prestaties. Kortom, leg de vinger aan de pols van de LCMT en maak kans op talrijke hiervoor voorziene prijzen, waaronder 1 FREE TICKET ALL-IN (je moet dus wel al eens hebben mee gefietst om hiervoor in aanmerking te komen... Andere prijzen zijn ondermeer zo'n verwarmd winterproduct uit het 30 Seven-gamma alsook een prachtige authentieke LCMT-wintervest (made by Bio-Racer). Wie weet straks onder uw kerstboom. VERTEL HET VOORAL AAN IEDEREEN VOORT! Ten slotte: alle bikers die ooit op een of ander podium van de LCMT mochten plaatsnemen op de slotdag mogen zich via ons contactformulier opnieuw kenbaar maken. Van Wouter Rogiers tot Cedric Himpe... (eindwinnaars LCMT 1999 resp. 2016), ook masters, dames... maak je zelf kenbaar met vermelding van top-3 resultaat, jaargang en je eigen korte persoonlijke sportieve samenvatting in deze editie.
Meer lezen...

FIETS.nl magazine partner LCMT 2017

FIETS.nl dat is de nieuwe magazine-partner van de LCMT. Hoofdredacteur Rodrick de Munnik bekrachtigde het akkoord tijdens Velofollies in Kortrijk. "We komen graag mee dit prachtige evenement in de Ardennen coveren. Naast onze fotograaf sturen we beslist een redacteur met pittige beentjes, zodat we de LCMT werkelijk van op de eerste rij kunnen volgen."
FIETS is een van de meest gerespecteerde wielerbladen in de Benelux die zich vooral richt op de recreatieve fietser. Met zowel in het blad gedrukte als online reportages over de nieuwste fietssnufjes, over training en verzorging en uiteraard over de mooiste fietsuitdagingen. Ook in het verleden toonde FIETS zich al vaker als media-partner van de LCMT. 

Welcome back@LCMT, FIETS!

       


Meer lezen...

Video time! LCMT-preview in december

http://www.facebook.com/LuxemburgCyclingandMountainbikeTour/videos/1192550864133461/

Geniet van de LCMT in volle kerstsfeer: koud in de Ardennen? Bijlange niet, ons Fast & Furious-team genoot met volle teugen bij de try-out en verkenning van nieuwe LCMT-paden. Jullie vast en zeker ook in mei, nu al een voorsmaakje!

Meer lezen...

History Tour@LCMT1999 : Groot avontuur, in 9 dagen van Gulpen naar De Panne!1)

Vanaf vandaag starten we het overzicht 'LCMT door de jaren heen'. We beginnen met ere aan wie ere toekomt: de heren en dames die de podia gedurende al die jaren hebben mogen bevolken. Vandaag 1999 : PIONIERS OP AVONTUUR DOOR DE LOW COUNTRIES! Winnaar LCMT 1999 : Wouter ROGIERS (BEL) Tweede : Thierry Goos Derde : Marcy Meeuws  De chronoritten werden verdeeld onder Wouter Rogiers (4 X), Jo Naert (2 X), Thierry Goos (1X), Marcy Meeuws (1X) . Gedurende drie van de 9 (!) etappes was de top-3 van het toenmalige Belgische profmountainbiken aanwezig in de LCMT. Met name Filip Meirhaeghe, Peter Van den Abeele en Roel Paulissen maakten toen hun opwachting en verbroederden spontaan met het net geen 80 koppen tellende deelnemersveld. Op de eerste 3 dagen startten er trouwens ruim 120 mountainbikers. De formule liet toen toe om 3 van de 9 ritten uit te pikken. Vooral de 3 Ardennen-dagen kenden hierbij succes. Etappes van toen? Rit 1: Gulpen (Nederlands Limburg) - Bütgenbach (1ste start viel op zaterdag 7 augustus '99). Rit 2: Bütgenbach - Houffalize (1ste X aangekomen in toen nog Ol Fosse d'Outh!) Rit 3: Houffalize - Rochefort, toen met 88 km ook de koninginnenrit genoemd met o.m. prachtige passages door het Woud van St.-Hubert en Nassogne. Rit 4: Rochefort - Citadel van Namen Rit 5: Namen - Halle Rit 6: (Halle) - Geraardsbergen - Ronse (eerste stuk achter de wagen, neutralisatie tot officiële start in Geraardsbergen) Rit 7: Ronse - Ieper Rit 8: Zillebeke (Ieper) - Heuvellandse bergzone - Rodeberg Rit 9: Rodeberg - De Panne Strand
Meer lezen...

Proficiat Liliane Meganck!

Inschrijven voor de LCMT vanaf 11u op Wapenstilstandsdag tot 11 uur 's anderendaags... Het inspireerde behoorlijk wat fietsvolk. Het lot duidde vanavond LILIANE MEGANCK uit Brasschaat aan als winnares van deze unieke promo-actie. Liliane (ingeschreven voor de WEG-tour met tijdregistratie) krijgt shirt en broek thuis toegestuurd als ze ons haar kledingmaat even doormailt. Na te gaan op www.poppyshirt.com overigens. Alvast één iemand die in het oog zal springen wijl ze eind mei '17 de Luxemburgse hellingen opfladdert!
Meer lezen...

11 November-actie: schrijf vandaag in & win the original Poppyshirt & -broek!

Vandaag herdenking Wapenstilstand, 98 jaar later. Speciaal voor wie vandaag tot morgen 11u inschrijft: te winnen 1 gratis Poppy-wielertrui-met-broek (wit indien dame, zwart indien man) - te verloten onder degenen die zich binnen de 24 uur hebben ingeschreven. Alle andere LCMT-deelnemers (vandaag of al eerder gebeurd) krijgen tot 12/11 - 11u00 unieke promo-kans: bestel NU dit prachtige Poppyshirt ©Bio-Racer (tevens trui van het officiële berg- & puntenklassement in de LCMT) aan slechts 45€ inclusief verzendingskost (België/ +5 EUR indien verzendingskost naar Nederland)! Normale kostprijs = €57 (slimfit model)! Actie loopt exact 24 uur, dus tot zaterdagmiddag 12 november 11u00. Gebruik het contactformulier op www.lcmt.be en bekijk eerst de website www.poppyshirt.com om je maat te kiezen (http://poppyshirt.com/Size%20Chart.html )
Meer lezen...

Welkom op de vernieuwde LCMT-website!

Bloed, zweet en tranen, maar hij is er: de vernieuwde website van de LCMT! Geen sinecure alles overzetten in een nieuw systeem, maar wat intern al een jaar geleden werd aangekaart kon nu gerealiseerd worden. Net voor we op het terrein de focus leggen op alweer een marathon richting top-evenement in mei, hopen we u met deze interactieve website nog adequater te dienen. Als deelnemer, als who knows, nu pas inloggende eerste kennismaking met dit unieke fietsevenement of als vriend van, die benieuwd is welk bike-avontuur uw fietsgezel in de late lente (bijna zomer) van 2017 ingaat? Hier brandt de lamp voortaan! Hier ontdek je alles over het meest complete fietsevenement van de Benelux: voor mountainbikers, koersfietsfanaten, de 'combirijders' en nu ook de triatleten!
Lees meer
LCMT outfit nu bestellen


 

Parcours LCMT 2023 versie MOUNTAINBIKE --> Deze keer is rit 1 van editie 2022 verplaats naar de zondag en zijn er enkele aanpassingen doorgevoerd in de buurt van Stoumont, rit 3 van 2022 komt naar de vrijdag en is ongewijzigd, Daarentegen is er voor rit 2 toch een voor 50% nieuw parcours voorzien en gaan we deze keer naar Spa!

Onze partners