LCMT 2022

Nieuws

COVID-19 verhindert opnieuw LCMT in 2021

Terug naar nieuws

Nu al tot eind mei geen enkele manifestatie toegelaten in provincie Luik!

 

Zo pas definitief en officieel: zowel de gemeente Spa als de provincie Luik laten wegens aanhoudende corona-pandemie géén enkele manifestatie van culturele of sportieve aard toe tot einde mei. Enkel de UCI-profwielerwedstrijden (zoals Luik-Bastenaken-Luik) blijven “voorlopig” nog op de kalender staan (maar ook zonder publiek).

Dat betekent dus alwéér geen LCMT in 2021. De verhuis naar Spa wordt nog een jaartje uitgesteld. Niets binnen onze organisatorische macht kan iets aan deze droevige realiteit veranderen.

We krijgen nogmaals een zware mentale en economische klap. En dat is het geval voor de hele evenementen-, toeristische én horeca-sector. Met de LCMT en het Biking Box Fietsbelevingscenter in Ieper/Westhoek behoren wij tot alledrie de getroffen sectoren. Maar zolang de pandemie geen terugkeer naar het vroegere normale leven toelaat, heeft het totaal geen zin om een andere houding aan te nemen dan berusting en geduld oefenen.

Concreet nemen we nu met alle ingeschreven deelnemers contact op (mail en nieuwsbrief). Het blijft eerst en vooral voor iedereen allicht hopen op ‘dan maar 2022’. Het voorstel luidt: overzetten naar 25-28 mei 2022 of zelfs al Hemelvaart 2023, volledig kosteloos voor wat deze nieuwe gedwongen annulatie voor 2021 betreft (zie eerder nieuwsbericht deze week). Er is echter eveneens een annulatieprocedure. Qua terugbetalingsmodelijkheden met onderscheid tussen de LCMT2020-deelnemers en de mensen die zich pas sinds oktober 2020 voor expliciet Spa 2021 hadden aangemeld.

Alternatief afhaalmoment voor producten?

Wat betreft LCMT-kledij en andere bij de 2020-21 overzettingsprocedure gekozen producten en dit voor wie aangaf tot de start van de 1ste LCMT-etappe te willen wachten: jullie krijgen spoedig een alternatief afhaalvoorstel, indien u niet wil wachten tot start volgende LCMT in... mei 2022. We beraden ons over een voor deze personen GRATIS kleinschalig, eventueel in kleinere groepjes op te splitsen fiets-evenement in de Westhoek (vanuit Biking Box Fietsbelevingscenter Ieper). En dit van zodra dit allemaal terug kan! Op dat moment (of momenten, gesteld dat we meerdere fiets-afspraken kunnen inrichten) kan je het bestelde en betaalde product toch nog in de eerstkomende maanden ontvangen. Wie postbezorging had aangevinkt, krijgt sowieso in de komende dagen en weken dit pakket thuis gestuurd (zie nogmaals wat hierover in vorig nieuwsbericht werd verteld).

 

Logement: kosteloze annulatie La Fraineuse en overzetting mogelijk naar 2022

Wie logement had geboekt in La Fraineuse kan dit kosteloos weer vrijgeven. Wij doen hier zelf het nodige voor. Sommigen hadden toch al betaald, maar krijgen dit bedrag sowieso terug gestort vanwege vzw Biking Events. Overzetten naar 2022 kan evenzeer.

Samen erdoor nu?

Het weze gezegd dat alle extra administratieve afhandelingen zoals hierboven beschreven beslist onprettig zijn om nu te worden uitgevoerd. Niemand, wijzelf al helemaal niet, voelt hier enige ‘drive’ of behoefte om een stilaan permanente CORONA-annulatie- of overbruggingsadministratie uit te bouwen. Ons verhaal draaide en draait immers rond topbeleving op de fiets. Iets waar we zelf verknocht aan blijven. Ongetwijfeld zal een deel van ons parcoursteam tijdens het Hemelvaart-weekend toch op pad gaan langs de nieuwe LCMT-etappes. Mocht het zo zijn dat het mag en kan, wie weet komt er nog een mini-concept waarin een beperkt aantal van u de kans krijgt om in ons spoor mee te fietsen onder begeleiding. Dit zal echter in geen geval de LCMT 2021-inschrijving vervangen. Laten we eerst even in eigen organisatiemidden nagaan hoeveel animo hiervoor te vinden is. Ons medewerkersteam moet immers evenzeer terug incasseren. Zeker de personen die al maanden met de nieuwe etappes (MTB, cyclo en triathlon) bezig waren. Gelukkig is in tegenstelling tot Houffalize 2020 al het voorbereidende werk voor de parcours vanuit Spa niet helemaal voor niets geweest.

Laten we met zijn allen hopen dat we nu eindelijk voor de laatste zware corona-weken/maanden staan en dat er eenmaal de vaccinatie zijn werk gedaan heeft we richting 2022 zo gauw mogelijk mogen vaststellen dat deze nare droom voorbij is! Dan rapen we beslist onze moed weer bijeen om terug aan de slag te gaan. Nu eerst effe bekomen, vaccinspuit steken en dan met nieuwe moed terug de trappers op, recht naar LCMT 2022!

LCMT

Onze Partners