LCMT 2023

Waarom de LCMT meefietsen? 10 redenen...


FAQ : Hoe verloopt de start ?

start finish lokatie LCMT 2022

Sporthal Stavelot en aanloopstrook langs de 'ravel' vanuit La Fraineuse/Spa

Wie in ADEPS-center La Fraineuse verblijft zit vlakbij de officieuze aanloopzone richting Stavelot. Die is goed 20 km lang en brengt je naar de officiële startplaats bij de sporthal van Stavelot. Je kan uiteraard ook elke dag meteen starten van aan de sporthal in Stavelot. Verder hieronder volgt een overzicht van parkings in de omgeving.


Hoe starten?

A. CYCLO

Voor de cyclo geldt dat we vanaf het dagelijkse officiële eerste startmoment bij de sporthal van Stavelot de fietsers in groepjes van max. 30 in één keer zullen groeperen (startbox). Om de 3 minuten mag een nieuwe groep van max. 30 fietsers postvatten in deze 'startbox'. Op die manier kan elke deelnemer binnen de 20 minuten gestart zijn, maar vermijden we de vorming van 'grote pelotons' en dit terwille van ieders veiligheid.

Op dag 3 gelden andere regels. Door de geschetste omstandigheden kunnen we op zaterdag niet anders dan aansluiten bij de Waalse Pijl die de hele streek die dag 'monopoliseert'. Een principe-akkoord met de organisatie van die Waalse Pijl laat dus toe dat alle Cyclo-deelnemers die dag vrij kunnen starten aan de Reine Astrid in Spa. Jullie krijgen allemaal vooraf de GPX-file van de gekozen afstand (we opteren hier voor een 130 km tocht gezien de LCMT-CYCLO-fietsers in de voorbije 2 dagen ook al flink wat kilometers op de teller zullen hebben). Startuur op dag 3 zal volledig vrij te kiezen zijn, jullie krijgen alles vooraf doorgestuurd + eventuele extra attributen (om daar ook bevoorrading te genieten ) in jullie startomslag op dag 1 van de LCMT CYCLO.

Merk op: alleen op dagen 1 en 2 is er tijdregistratie voor wie het goud-zilver-brons brevet wenst te behalen. Het is dit jaar onmogelijk om een tijdregistratie te organiseren op dag 3 gezien de (verplichte) integratie in de Waalse Pijl-etappe.

 

B. MOUNTAINBIKE

Mountainbikers zullen in blokken van 50 per keer gegroepeerd worden. Op de eerste dag zal dit volgens startnummer zijn. De 'chrono-bikers' zullen in 4 groepen gelanceerd worden met telkens 3 minuten tussentijd. De startmat waarop uw tijd begint te lopen ligt net nadat we de Ravel verlaten buiten Stavelot  (detailinfo krijg je vooraf), om filevorming en alle bijhorende nervositeit te vermijden. De finishmat ligt op het voetbalplein van Stavelot.

Vanaf dag 2 worden de startboxen voor de 'chronorijders' volgens klassement ingedeeld. Dan dus eerst de start van top-50 uit rituitslag van etappe 1 enzovoort. Voor de recreatieve deelnemers geldt dat ze nadat de eerste vier groepen vertrokken zijn 'vrij' mogen starten binnen het halfuur nadat alle chrono-rijders op pad gestuurd zijn. 

 

C. CROSS-DUATHLON

Deelnemers aan de cross-duathlon beginnen elke dag VIJF MINUTEN voor de eerste start van de MOUNTAINBIKERS in STAVELOT (bij sporthal) aan hun eerste loopproef. Aansluitend passeren zij terug bij de start, alwaar ze hun mountainbike nemen in de hiertoe bewaakte stalplaats. Cross-duatleten fietsen altijd de kortere etappe op de MTB. De looptijden worden apart verwerkt, als cross-duatleet moet je je dus niet extra haasten bij het omkleden. Je kan rustig naar de 'mat' rijden van waar de tijdregistratie begint tijdens het mountainbiken. Idem bij aankomst (zie uitleg mountainbikers), waar jouw looptijd pas begint te lopen op het moment dat je daar zelf over de mat begint te lopen. Er is dus een aparte 'mat' aan de sporthal, dit zowel voor registratie van cyclo-fietsers als voor dua- en triatleten bij hun loopproeven.

 

D. COMBI

De COMBI gebeurt dit jaar als volgt: op dagen 1 en 2 fietsen jullie op de weg (CYCLO). Op dagen 3 en 4 doen jullie de MOUNTAINBIKE. Het COMBI-peloton zal in 1 aparte startbox tussen de andere groepsstarts geïntegreerd worden en dit zowel tijdens de CYCLO-dagen (jullie vertrekken als eersten), als tijdens het mountainbiken (ook hier vertrek je als eersten net voor de start van de gewone mountainbikers).

 

E. TRIATHLON

Op dag 1 en 2 starten jullie samen met de COMBI-rijders in de eerste startbox, dus nog voor start van andere CYCLO-rijders. Er is géén zwemproef mogelijk op die dagen. De beschikbare open zwembaden zijn zowel in Spa als Stavelot te zeer beschadigd sinds de zware overstromingen van afgelopen zomer. Op dag 3 voorzien wij momenteel (nog onder voorbehoud) wel een zwemproef. Dat zal in open water zijn (Lac de la Gileppe). Alle triatleten worden die dag eerst verwacht aan de sporthal van Stavelot. Op een vast startuur (vermoedelijk al rond 8u) zal het triathlon peloton gezamenlijk en aan rustig tempo richting het zwemgedeelte fietsen. Hier geldt dus géén tijdregistratie, wel moet elk aangegeven fietsgedeelte (je krijgt het ook op GPS) met de fiets worden overbrugd. Na het zwemmen zul je uitsluitend met GPS (je hebt dus een GPS-toestel nodig op je fiets voor die dag) gestuurd worden naar de plaats waar je het voor de rest bewegwijzerde deel van de Waalse Pijl dient af te leggen. Op een gegeven moment worden de triatleten daar richting Stavelot gestuurd (zal én bewegwijzerd zijn + je krijgt van die hele etappe GPS-track op voorhand). In Stavelot wacht nog een laatste loopproef. Dag 3 is het fietsen dus 'hors competition' maar behoren de af te leggen kilometers wel tot de fysieke opdracht, die uiteraard een impact kan hebben op het zwemmen en fietsen. Wij hopen met deze formule (deels door omstandigheden gedwongen) een ideale mix te vinden tussen competitie én trainingsstage voor de triatleten.
 


LCMT = all-in package

Hoe hotelaccommodatie boeken?

Uw logement boeken doe je via de KNOP INSCHRIJVEN (zie hierboven). U schrijft zich eerst in voor het type deelname van uw keuze. Dit jaar (2021) kunnen max. 240 deelnemers direct via hun LCMT-boeking koppelen aan een verblijf in La Fraineuse (3 types logies). Alle andere deelnemers kunnen natuurlijk zelf hun logement regelen in de vele hotels en vakantieverblijven die het traditioneel toeristisch rijke Spa te bieden heeft.
Gastronomisch uitgekiende bevoorradingsposten

Voor de start (sportdrank en sportrepen), onderweg (3 X op de lange afstand) en aan de finish staan uitgebreide bevoorradingsposten opgesteld. Voor de start van de eerste rit krijgt u bovendien een ontbijt aangeboden.
Perfect bewegwijzerde etappes

Er wordt heel veel werk gestoken in ontwerp van onze etappes. Je geniet van perfect uitgepijlde ritten met seingevers en extra informatieborden.
Rode kruis op post!

* VERZEKERING burgerlijke aansprakelijkheid en lichamelijke letsels
* EHBO: Posten van het Rode Kruis op de bevoorradingen en aan de aankomst
* MEDISCHE ASSISTENTIE: 2 dokters zijn tijdens de LCMT aanwezig. Na de rit houden ze consultatie en indien gewenst kunt u medicatie bekomen. Dit is kosteloos.
Mecaniciens

Onderweg & bij bevoorrading + aan de aankomst zijn er mecaniciens aanwezig. Ze herstellen uw fiets indien nodig. Enkel de eventuele nieuwe onderdelen moeten door u betaald worden.
Chrono met mooie prijzenpot of pure fun? Souvenir voor allen!

Tijdregistratie (brevet goud-zilver-brons) in de CYCLO-Tour en een volwaardige wedstrijdtour (chrono start tot finish) als je kiest voor MOUNTAINBIKE. In 2018 werd voor liefst 5000 EUR aan pure cash-prijzen uitbetaald voor alle officiële wedstrijdklassementen (ook COMBI en TRIATHLON dus), plus daar boven op nog eens voor 2500 EUR in natura producten verdeeld, samen goed voor 7500 EUR. Wij voorzien in het eerste 'post-corona-jaar' (?) terug een mooie prijzenpot, maar zullen vermoedelijk toch iets bescheidener moeten zijn, gezien de huidige economische situatie. Wat telt is echter vooral dat u terug zult kunnen genieten van een écht MTB-evenement! Idem voor COMBI, TRIATHLON en CROSS-DUATHLON.

Iedereen ontvangt een uniek aandenken aan de LCMT & leuke goodie bag bij de start. Je bekomt ook een gepersonaliseerd stuurbord en een uitgebreid roadboek..Je geniet ook van sterke PROMO-acties, zoals de mogelijkheid tot aankopen van het gepersonaliseerde LCMT-wielershirt. Of je kunt in de maanden vooraf geregeld unieke voordeelacties meepikken, zoals op dit moment de thermische wintervest van het POPPYSHIRT voor slechts 80 EUR (normale prijs 120 EUR). Zie www.poppyshirt.com hiervoor! In de komende maanden komen er nog meer leuke aanbiedingen.
Bike-Wash

Fietsreiniging is uiteraard dagelijks beschikbaar aan finish. Daarnaast zijn er ook telkens douches en kleedkamers voorzien.
Security

Professionele fietsbewaking ook 's nachts wanneer de fietsen in de afgesloten ruimte van sporthal of sporthotel opgeborgen zijn. Beveiligde oversteekplaatsen tijdens de ritten.
Compex-electrostimulatie & Massage

Geniet van de mogelijkheid tot GRATIS COMPEX electrostimulatie bij aankomst. Ook massage kan, te betalen aan ons uitgebreide kiné- en verzorgingsteam. 

Onze Partners