FLANDERS FIELDS GRAVEL TOUR 2023

FFGT 2024

Nieuws

FAQ en video-presentatie

Terug naar nieuws

Bekijk de video-presentatie van de 1ste Flanders Fields Gravel Tour ! KLIK HIER

Hieronder een aantal FAQ's...

1) Kan ik ook met mtb of crossfiets de Flanders Fields Gravel Tour meerijden?

Antwoord: jazeker, op dag 3 is de “Roubaix-etappe” zelfs mogelijk met gewone koersfiets mits aangepaste (dikkere) bandenkeuze. Etappe 2 is dan weer zeer geschikt op de mountainbike als je (nog) geen gravelfiets hebt. Momenteel onderzoeken we of er gravelfietsproducenten zijn die gebeurlijk enkele gravelfietsen bij wijze van promotie en testing willen verhuren voor deze driedaagse. En welke dan de voorwaarden zijn om zo'n fiets 3 dagen lang te kunnen gebruiken. Het spreekt voor zich dat de fiets in dezelfde staat moet worden terug gegeven nadien. Evenzeer moet de mogelijkheid tot aankopen nadien in deze verhuuroptie vervat liggen.

2) Kan ik die dagelijkse afstanden wel aan?

Antwoord: er zijn ook dagelijks kortere versies met uitzondering van de openingsetappe. De 1ste rit is met 123 km evenmin iets voor ongetrainde benen. Maar we veronderstellen dat eenieder die voor de volle 3-daagse kiest in staat is om die grotendeels vlakke 123 km vlot te verteren. Gezien de tijd van het jaar (eind mei) zou iedereen die deze Flanders Fields Gravel Tour in zijn/haar programma opneemt voldoende voorbereidingstijd moeten hebben om dit fysiek aan te kunnen. Ter vergelijking: de Ardennen-etappes in de LCMT-mountainbike tour waren ook altijd rond de 90 km, onverhard, veel hoogtemeters en zelfs de vaak rotsachtige afdalingen vergden daar inspanning en energie. 

3) Wat krijg ik voor mijn inschrijvingsbedrag?

Antwoord: een kwalitatief hoogwaardig herdenkingswielertrui winkelwaarde 79€ zit automatisch in het pakket. Zowel voor wie de volle 3-daagse rijdt als wie enkel de weekend-etappes kan mee fietsen. Voorts is de goodiebag niet te versmaden, gaat 10€ naar het goede “make PEACE not war-doel" en geniet je uiteraard van bewegwijzerd topparcours, bevoorradingen, technische assistentie etc…We maken ons sterk dat je voor hetzij de 3-daagse, hetzij enkel de weekendformule héél veel waar je voor geld gaat terug krijgen.

Stel je wenst GEEN herdenkingswielertrui? Dan kun je dit ook apart aanvinken (kies het juiste ticket!) en dan wordt de inschrijvingsprijs vanzelfsprekend iets minder; wie vroeg genoeg boekt kan zo de 3-daagse meefietsen voor slechts 149 EUR (op de Poppy-Graveltrui na krijg je al de rest natuurlijk wel in je goodiebag). Weekend-only formule kan dan vanaf 99 EUR.

4) Kan ik via de organisatie aan logement geraken?

Antwoord: het jeugdhotel 'De Iep' maakt alvast 60 bedden beschikbaar die via de organisatie kunnen geboekt worden. De prijs hiervoor zal zeer democratisch zijn. Sowieso met ontbijt en de meestal 4 bedden tellende kamers mogen ook per 2 of per 3 opgevuld worden zonder meerprijs door te rekenen aan de deelnemers. We kijken voorts nog naar 2 of 3 andere soortgelijke complexen in de dichte omgeving of hetzelfde mogelijk is. Zo gauw er een concrete offerte en akkoord is met die accommodaties zul je ze direct online bij ons kunnen boeken. Interesse hiervoor, Stuur alvast een e-mail zodat we u op de hoogte kunnen houden.

5) Hoe wordt de 'chrono' georganiseerd?

Antwoord: ofwel via Strava (meesten kennen dit principe al, de technische uitleg wordt sowieso aan iedereen meegedeeld. Ofwel via een gespecialiseerde firma. Voor dit laatste geldt echter - zeker omdat het de 1ste Flanders Fields Gravel Tour is - dat we een minimum aantal deelnemers moeten hebben die hiervoor een extra bedrag van 10 EUR willen betalen. Of we moeten er in zien te slagen om hiervoor een sponsor te vinden (momenteel het plan) zodat elke deelnemer zonder meerkost aan die chrono-formule kan deelnemen. Dagelijks worden 2 afgebakende chronozones voorzien voor deze tijdopname. Bedoeling is uiteraard dat je buiten die chronozones de wegcode alsook andere weggebruikers respecteert. Hoe lang zullen die 'chronozones' zijn? Dit is afhankelijk van de selectiviteit ervan en de toestemming om hier te mogen werken met seingevers (bij eventuele oversteekplaatsen of afslagen). De 'chrono' blijft een officieus gegeven. De Flanders Fields Gravel Tour is dus géén officiële wielerwedstrijd of 'koers'.

 

Onze partners