FLANDERS FIELDS GRAVEL TOUR 2023

FFGT 2024

Nieuws

Flanders Fields Gravel Tour powered by LCMT ofwel LCMT new style

Terug naar nieuws

De LCMT (22 edities georganiseerd sinds 1999) new style kiest in 2024 resoluut voor gravel en herdoopt zich voor de gelegenheid in “Flanders Fields Graveltour powered by LCMT”.

  • In de pioniersjaren verbond de Low Countries’ Mountainbike Tour als eerste meerdaagse organisator van MTB-evenementen het glooiende Nederlands-Limburg en de Ardennen met Vlaamse Ardennen en West-Vlaams Heuvelland (of Flanders Fields). Naderhand evolueerde de LCMT tot een puur Ardennen-avontuur tijdens het Hemelvaart-weekend. Met daar bovenop nieuwe formules zoals de CYLCO, de COMBI-tour, een Cross-duathlon en zelfs een heuse triathlon. Na enkele moeilijke (covid-)jaren wil organisator Biking Events een ‘powered by LCMT’ gravel-driedaagse neerzetten van 24 tot en met 26 mei 2024. Met interessante uitlopers in Noord-Frankrijk en de beruchte kasseien van Parijs-Roubaix als toetje op de slotdag.
  • We kiezen voor deze driedaagse voor Ieper, waar ook Biking Box (Fietsbelevingscenter ) gelegen is. In de Flanders Fields Graveltour verbinden we gravel-gewijs twee beroemde wielerklassiekers: Gent-Wevelgem (met sinds 3 jaar start in Ieper) én Parijs-Roubaix. We fietsen ook langs de vele sites van de Eerste Wereldoorlog (Slag van Passendale) en passeren langs KOERS! (wielermuseum Roeselare). Deze LCMT new style zet dus volop in op de vele fietstroeven die de Westhoek en Noord-Frankrijke (Frans-Vlaanderen) te bieden heeft. 
  • Je zal als deelnemer kunnen kiezen voor formule MET of zonder logement. De boeiende toeristische infrastructuur in en rond Ieper biedt voor elk (budget) wat wils. Op die manier wordt de Flanders Fields Gravel Tour powered by LCMT terug een all-in happening. Een fietsbelevingsfeest over 3 dagen (en nachten) gespreid!
  • Deelnemen kan op 3 manieren: je fietst de volle 3-daagse (en bekomt mooi aandenken) OF je fietst enkel in het weekend (etappes 2 en 3) OF je schrijft (vooraf) in voor 1 'open' dag-etappe op zaterdag 25 mei (dat wordt de gravel-versie met knipoog naar Gent-Wevelgem).
  • In de Flanders Fields Gravel Tour worden de beproefde succesingrediënten van de LCMT ingepast. Een prachtig parcours, uitstekende bevoorradingen, een verzorgd all-in arrangement,  veel sfeer in het après-bike moment achteraf en een goed gevulde leuke goodiebag. Het unieke herdenkingswielershirt (gelinkt aan het door Biking Box gedistibueerde ‘Poppyshirt’) zit in je inschrijvingspakket en kan voorzien worden van uw naam (op rugzijde) + op de zijkanten toevoeging van uw eigen fietsclub kleuren!  Je steunt er ook een ‘Make Peace Not War’-goed doel mee!
  • De Flanders Fields Gravel Tour kun je rijden met de gravelfiets, mountainbike of cyclocross-fiets. Onderweg zal er dagelijks minstens 1 ‘chronozone’ worden aangeduid waarop al wie dat wenst zich kan meten met de anderen. Geen officiële wielerwedstrijd, wel een leuke sportieve krachtmeting op een zeer selectief stukje off-road.
  • De driedaagse Gravel Tour wordt tevens opgenomen op de wielerkalender van Wielerbond Vlaanderen (wie als wielertoerist of renner een vergunning heeft moet dus géén bijkomende verzekering betalen).
  • Vroeg inschrijven loont: wie voor 15 januari inschrijft kan dit aan voordelig tarief en maakt bovendien kans op een aantal leuke extra prijzenpakketten. VANAF WANNEER INSCHRIJVEN? Afhankelijk van de nog te sluiten deals met hotels en andere logeeraccommodaties in de regio rond Ieper hopen we de inschrijvingen open te zetten op de symbolische 11de november, Wapenstilstand en traditioneel een bijzondere dag 'In Flanders Fields'!
  • De komende dagen en weken focussen we volop op de vernieuwde website (ook te vinden via de koppeling naar www.flandersfieldsgraveltour.bike), het bepalen van de diverse logementformules en uiteraard het zoeken en vinden van een aantal (nieuwe) sponsors die dit mooie en unieke project willen ondersteunen!

Onze partners