FLANDERS FIELDS GRAVEL TOUR 2023

FFGT 2024

Nieuws

Paasnieuws LCMT holiday

Terug naar nieuws

Het ziet er naar uit dat de LCMT-mountainbike holiday een leuke groep van 80 à 100 mountainbike-fanaten bijeen zal brengen. Dat getal hadden we ook voor ogen toen we na de evenementiële problemen in Malmédy moesten terugschakelen naar dit scenario. Zelf heb ik de jongste dagen en weken vol gas moeten geven in voor het Biking Box Fietsbelevingscenter (4 maanden durende renovatie/ dan alles klaar krijgen voor dringende heropening/ dan topweekend met Gent-Wevelgem/ intussen al flink wat te begeleiden fietstours + fietsverhuur…).

Kortom, LCMT moest eventjes wijken maar we laten de voorbereidingen niet los.  Komend paasweekend wordt het uitgestippelde parcours daar nog eens gecontroleerd (na winterperiode). Vanaf 15 april zullen we over definitieve GPX-files beschikken. U zal die doorgestuurd krijgen, uiterlijk 10 dagen vooraf (8 mei ten laatste). Misschien zelfs al op 1 mei.

Iedere deelnemer (ook de nu nog nieuwe aanmeldingen die binnenkomen) zullen hoofdzakelijk via directe nieuwsbrieven op de hoogte gehouden worden van deze LCMT-mountainbike holiday. Op de website zal er dit keer minder verschijnen dan was het een officiële manifestatie of wedstrijd was geweest.

Alle informatie wordt vanuit de optiek van een MTB-holiday gebracht. Een deelnemerslijst als zodanig zal trouwens niet langer gepubliceerd worden, ten einde geen verkeerde indruk op te wekken. De gemeente Malmedy heeft ons wel verzekerd dat deze MTB-vakantieformule géén enkel probleem vormt. Natuurlijk zal er niet gekoerst worden, zijn er dit keer géén seingevers, géén echte groepsstarts. Maar er zal wel een hele leuke vriendschappelijke sfeer hangen. Ook na de ritten kan er in de diverse aangegeven logementen verbroederd worden. De cafetaria van de Jeugdherberg in Bevercé wordt zo’n beetje een LCMT-café 😉. In Daft-hotel en My-hotel zullen gelijkgestemde fietszielen elkaar ook wel vinden (én, beloofd dat wij overal ook eens langskomen na de etappes!).

Concreet vragen we jullie nu wel te antwoorden op onderstaande vragen:

  1. Kies je voor de JEUGDHERBERG_formule? Indien ja, wil dat dan uiterlijk tegen 12 april bevestigen. We hebben al een lijst, maar het kan nooit kwaad om dit dubbel te checken. We moeten immers de aantallen + gevraagde kamers dan definitief vastleggen.
  2. Kies je voor logement in DAFT-hotel of MY-hotel? Wil je dit ook even laten weten, hoewel je voor de rest alles in eigen beheer regelt. Maar zo krijgen wij een idee van de opkomst aldaar.
  3. Heb je al een afstandskeuze gemaakt per dag? XL – L – Medium?
  4. Last but not least: wie zou liefst in 'groep' (dus groepjes onder fietsgids-begeleiding) de etappes af werken? Uiteraard speelt ook de afstandskeuze hierboven dan een rol, zodat we dit georganiseerd krijgen met onze eigen MTB-gidsen. Je kan natuurlijk altijd op eigen houtje eigen groepjes vormen.

Tot slot: elke LCMT-mountainbike holiday deelnemer zal een gedetailleerd programma ontvangen met tijdstippen waarin de - uiteraard - vrije starts kunnen genomen worden + wanneer de bevoorradingsposten onderweg bemand zullen zijn.

We kijken ook voor een kiné-(massage)-team, een depannage-service, mecanicien-service en de klassieke bike-wash die normaliter zal opgesteld staan aan de Jeugdherberg in Bevercé. Omdat het géén 'wedstrijd' of officiële manifestatie is, worden de microfoon-mededelingen beperkt gehouden tot vaste momenten. Zal er in principe géén (luide) muziek gespeeld worden en is er geen sprake van seingevers. In elk geval doen we er alles aan om in een gezellige en kameraadschappelijke sfeer 3 heerlijke mountainbikedagen van te maken!

 

Onze partners