FLANDERS FIELDS GRAVEL TOUR 2023

FFGT 2024

Nieuws

Kies nu jouw afstand !

Terug naar nieuws

De LCMT is op maat van iedereen, mits de nodige fysieke voorbereidingen in acht te nemen. Niet iedereen heeft het in zich om 3 of 4 dagen de volledige afstanden af te leggen. Leeftijd, maar eerder nog beschikbare trainingstijd voor wie daarnaast nog andere, bv. professionele verplichtingen heeft, bepaalt voor een groot stuk jouw fietsplezier. Is de XL-afstand die zowel voor mountainbikers als koersfietsrijders dagelijks wordt voorgeschoteld misschien toch iets van het goede te veel? Om die reden biedt de LCMT ook kortere varianten, hier 'large' en 'medium' genoemd. Op de koersfiets is de 'medium' enkel vooraf te bekomen en vind je de shortcut dus uitsluitend op gps. Voor de mountainbikers worden alle tussenstukken nog eens apart bewegwijzerd. Je krijgt na elke vroegere afslag ook een bevestigingsbord met verwijzing naar de gemaakte LARGE of MEDIUM-keuze die je net hebt gemaakt. Vooral voor wie met tijdregistratie fietst is het belangrijk om daar dus even goed uit je doppen te kijken!

Vanaf nu kun je jouw afstandskeuze doorgeven. Gebruik deze LINK en duid daar aan of welke afstanden je dagelijks zult fietsen. Een tweede - niet verplicht te beantwoorden - vraag geeft je de kans om een eerdere formulekeuze bij jouw inschrijving te herroepen. Stel, je had MTB competitie gekozen, maar je denkt niet 'top' genoeg te geraken in mei, dan kun je met deze link altijd een aanpassing doorgeven. Ook het omgekeerde is mogelijk uiteraard: upgraden van 'large' of 'fun-rijder' naar XL en/of competitie...

Is het belangrijk dat je dit NU al doet? (bericht publicatie op 26 januari = 4 maanden voor de start) NEEN, neem gerust je tijd, er komt sowieso nog een reminder via nieuwsbrief-mail. Uiterlijk 6 weken voor de start, rond half april, word je wel geacht bij jouw keuze te blijven. Want rond die tijd zullen de stuurborden op naam besteld worden en de toegekende nummers zijn natuurlijk gelinkt aan de door jou gekozen formule. 

Wat als je louter recreatief meefietst, dus zonder chrono? Verplicht antwoorden hoeft dan niet, maar het is voor onze bevoorradingsberekeningen wel richting gevend om aan de hand van alle verkregen informatie een inschatting te kunnen maken van hoevelen er nu op de XL-afstand zullen fietsen? En hoeveel er voor kortere varianten kiezen. Op de XL doe je dagelijks 3 bevoorradingszones aan. Wie Large of Medium rijdt, zal doorgaans een bevoorrading minder ontmoeten onderweg.

Combi, triathlon en duathlon? Zij hoeven NIETS te doen, want de afstandsformules liggen hier vast: COMBI-rijders doen altijd de XL als ze in het eindklassement willen verschijnen. Triatleten fietsen ook de volle XL-afstand, behalve de dames die geacht worden de 'large'-fietsafstand te rijden. Duatleten 'biken' altijd de 'large' of dus iets kortere afstand, aangezien zij voor én na ook nog moeten lopen.

Onze partners