LCMT 2022

Nieuws

Overbruggingspakketten: stand van zaken

Terug naar nieuws

De 22ste LCMT editie-2020 kon wegens gekende corona-pandemie afgelopen jaar onverwacht niet doorgaan. Mede doordat het de laatste editie in Houffalize was (Spa 2021 lag al vast), zag de vzw Biking Events zich genoodzaakt om een overbruggingspakket voor te stellen aan de ingeschreven deelnemers van 2020. In de afbeelding hierbij vind je een overzicht van welke producten tot op heden werd besteld. Bij de hele afhandeling van deze pakketten kwam een pak meer werk bij kijken dan oorspronkelijk ingeschat. Dat komt door de keuze-optie om behoudens aan de start in Spa ook de mogelijkheid aan te vinken tot thuisbezorging van het gekozen pakket. 
Voor de truien gebeurt dit intussen al in 3 schuifjes. Want alleen bestelde en betaalde truien worden gefabriceerd en geleverd. De jongste trui-leveringen liggen alweer klaar voor verzending (zie facebook post 16 maart).
Wat de andere producten betreft hebben we tot nu gewacht om bestelde+betaalde op onze beurt te bestellen bij de leveranciers (Intercycle-Schwalbe, WIN2, Morgan Blue). U begrijpt dat we dit slechts 1 keer willen doen. Daarom mailden we vorige week een laatste keer naar allen die hun productkeuze nog moesten maken of aan wie bestelling nog niet had betaald.
We willen eerstdaags de overzettingsprocedure afsluiten. Deze gold sowieso uitsluitend voor de corona-annulatie van 2020. Biking Events heeft sindsdien altijd gecommuniceerd dat wat het vervolg van deze pandemie ook wordt, er voor LCMT-Spa van organisatorische zijde geen intentie is om nogmaals een verplicht overbruggingspakket of administratieve toeslag aan te kondigen. Immers alle voorbereidingswerk voor een LCMT in Spa is niet helemaal verloren mocht COVID 19 ten tweede male roet in het eten gooien. Bovendien, iedereen, ook de organisator, was zich van bij de opstart van LCMT 2021 bewust van de 'corona-risicofactor' op een mogelijk nieuw corona-uitstel..
We laten het overbruggingspakket wel openstaan, zij het als vrije steunbetuiging, mocht de overheid terug corona inroepen als verbod voor manifestaties à la LCMT in mei. Zo dit opnieuw het geval zou zijn, wordt het voor de hele evenementensector en in het bijzonder voor sportmanifestaties zoals de LCMT een wel zeer harde noot om kraken. Twee jaar niet kunnen organiseren... Kosten maar geen inkomsten... Engagement maar géén 'beloning' met een geslaagd gebeuren op geplande datum... Men mag feitelijk niet denken aan alle desastreuze gevolgen voor iedere betrokken persoon. Of die nu CEO, betaalde of losse 'vrijwillige' medewerker is.

We hopen u in elk geval in de eerste dagen nieuwe informatie te kunnen geven. Zowel u, deelnemende sporter, als wij, volop bezig met de slotvoorbereidingen richting organisatie event, hebben recht op spoedig uitsluitsel. 31 maart is bijgevolg onze uiterste datum om deze knoop door te hakken.
Sportieve fietsgroet!

LCMT

Onze Partners