LCMT 2022

Waarom de LCMT meefietsen? 10 redenen...


FAQ : Hoe verloopt de start aan het sportcenter van ADEPS-La Fraineuse?

start finish lokatie LCMT 2021
Comfortabele accommodatie en ruime startzone

Wie in La Fraineuse verblijft zit dus vlakbij de startzone. Alle andere deelnemers komen vanuit Spa of de omgeving er rond ofwel met auto (parking genoeg) ofwel per fiets ter plaatse.

Cross-duathlon-rijders?

Deelnemers aan de cross-duathlon dienen te weten dat zij dagelijks VIJF MINUTEN voor de groepsstart van de MOUNTAINBIKERS hun eerste loopproef beginnen. Aansluitend passeren zij terug bij de start, alwaar ze hun mountainbike nemen in de hiertoe bewaakte stalplaats. Cross-duatleten fietsen altijd de 2de afstand, dus niet de XL-versie. We verzoeken de iets tragere recreant-bikers uiteraard om baan te ruimen als een de eerste cross-duatleten hen onderweg zouden voorbijsteken. Zij moeten hiertoe wel een vermoedelijke 20 minuten eerst goed maken. Dit zal dus nooit gebeuren in de eerste fase van de etappe wanneer het recreatieve peloton mogelijk nog redelijk compact zit.

Hoe starten?

Bij elke start van een CYCLO-etappe rijden we geneutraliseerd de hoofdweg op en zal er meestal snel een gezapige beklimming volgen, daar La Fraineuse beneden aan het water ligt. Op die manier wordt het peloton steevast op een lint getrokken en kan iedereen vrij snel volgens eigen tempo de echte etappe starten.

De mountainbikers zullen eveneens elke etappe snel naar omhoog gestuurd worden. LCMT = all-in package

Hoe hotelaccommodatie boeken?

Uw logement boeken doe je via de KNOP INSCHRIJVEN (zie hierboven). U schrijft zich eerst in voor het type deelname van uw keuze. Dit jaar (2021) kunnen max. 240 deelnemers direct via hun LCMT-boeking koppelen aan een verblijf in La Fraineuse (3 types logies). Alle andere deelnemers kunnen natuurlijk zelf hun logement regelen in de vele hotels en vakantieverblijven die het traditioneel toeristisch rijke Spa te bieden heeft.
Gastronomisch uitgekiende bevoorradingsposten

Voor de start (sportdrank en sportrepen), onderweg (3 X op de lange afstand) en aan de finish staan uitgebreide bevoorradingsposten opgesteld. Voor de start van de eerste rit krijgt u bovendien een ontbijt aangeboden.
Perfect bewegwijzerde etappes

Er wordt heel veel werk gestoken in ontwerp van onze etappes. Je geniet van perfect uitgepijlde ritten met seingevers en extra informatieborden.
Rode kruis op post!

* VERZEKERING burgerlijke aansprakelijkheid en lichamelijke letsels
* EHBO: Posten van het Rode Kruis op de bevoorradingen en aan de aankomst
* MEDISCHE ASSISTENTIE: 2 dokters zijn tijdens de LCMT aanwezig. Na de rit houden ze consultatie en indien gewenst kunt u medicatie bekomen. Dit is kosteloos.
Mecaniciens

Onderweg & bij bevoorrading + aan de aankomst zijn er mecaniciens aanwezig. Ze herstellen uw fiets indien nodig. Enkel de eventuele nieuwe onderdelen moeten door u betaald worden.
Chrono met mooie prijzenpot of pure fun? Souvenir voor allen!

Tijdregistratie (brevet goud-zilver-brons) in de CYCLO-Tour en een volwaardige wedstrijdtour (chrono start tot finish) als je kiest voor MOUNTAINBIKE. In 2018 werd voor liefst 5000 EUR aan pure cash-prijzen uitbetaald voor alle officiële wedstrijdklassementen (ook COMBI en TRIATHLON dus), plus daar boven op nog eens voor 2500 EUR in natura producten verdeeld, samen goed voor 7500 EUR. Wij voorzien in het eerste 'post-corona-jaar' (?) terug een mooie prijzenpot, maar zullen vermoedelijk toch iets bescheidener moeten zijn, gezien de huidige economische situatie. Wat telt is echter vooral dat u terug zult kunnen genieten van een écht MTB-evenement! Idem voor COMBI, TRIATHLON en CROSS-DUATHLON.

Iedereen ontvangt een uniek aandenken aan de LCMT & leuke goodie bag bij de start. Je bekomt ook een gepersonaliseerd stuurbord en een uitgebreid roadboek..Je geniet ook van sterke PROMO-acties, zoals de mogelijkheid tot aankopen van het gepersonaliseerde LCMT-wielershirt. Of je kunt in de maanden vooraf geregeld unieke voordeelacties meepikken, zoals op dit moment de thermische wintervest van het POPPYSHIRT voor slechts 80 EUR (normale prijs 120 EUR). Zie www.poppyshirt.com hiervoor! In de komende maanden komen er nog meer leuke aanbiedingen.
Bike-Wash

Fietsreiniging is uiteraard dagelijks beschikbaar aan finish. Daarnaast zijn er ook telkens douches en kleedkamers voorzien.
Security

Professionele fietsbewaking ook 's nachts wanneer de fietsen in de afgesloten ruimte van sporthal of sporthotel opgeborgen zijn. Beveiligde oversteekplaatsen tijdens de ritten.
Compex-electrostimulatie & Massage

Geniet van de mogelijkheid tot GRATIS COMPEX electrostimulatie bij aankomst. Ook massage kan, te betalen aan ons uitgebreide kiné- en verzorgingsteam. 

Onze Partners