LCMT 2022

LCMT 2021 opnieuw corona-annulatie, op naar LCMT 2022 vanuit SPA! COVID-19 verbiedt alle manifestaties tot eind mei in Ardennen.

LCMT outfit nu bestellen

Corona-pandemie veroorzaakte 2de opeenvolgende annulatie van LCMT. LCMT Houffalize 2020 kon ook al niet doorgaan wegens Corona. Inmiddels werden LCMT-deelnemers op de hoogte gebracht. Er is automatische overzetting voor IEDEREEN, behalve voor die enkele deelnemers van LCMT 2020 die hun overzettingsprocedure nog niet gedaan hebben. Voor hen nog altijd deze LINK om zich in orde te stellen. 

LCMT-deelnemers van 2020? Check uw overzettingsstatus HIER! Sta je er nog niet bij? Alleen wie op deze lijst in het GROEN staat behoudt zijn deelnemersticket 2020 richting editie 2022.

 

Nieuws

WIN2 pakketten overzicht

In totaal werden bijna 100 WIN 2 sportdrank pakketten besteld door de LCMT-deelnemers van 2020 die hun ticket op die manier kosteloos konden overzetten, nu al naar mei 2022 in Spa (covid vrij dan eindelijk ??).

Hier het overzicht:

33 X Pakket WIN 2 - isotone drank/boisson isotone RED FRUIT flavour & recovery drink aardbei/fraise/strawberry/Erdbeer

12 X Pakket WIN 2 - isotone RED FRUIT flavour & recovery drink chocolate

23 X Pakket WIN 2 - isotone WATT'S UP (citrus flavour) & recovery drink chocolate

25 X Pakket WIN 2 - isotone WATT'S UP (citrus flavour) & recovery drink aardbei/fraise/strawberry/Erdbeer

In totaal werden dus 93  WIN 2 sportdrank pakketten besteld, een mooi getal toch. Er zijn echter nog een 16-tal onbetaalde bestellingen, die nu laatste kans krijgen om zich in regel te stellen. Wie voor thuisbezorging koos (met verzendingskosten) krijgt deze opgestuurd zodra wij alles bij WIN 2 kunnen afhalen. De anderen hebben aangegeven te willen wachten tot de start van de volgende LCMT (Spa, 26 mei 2022) om hun WIN 2-pakket te ontvangen. We zullen jullie uiteraard ruim van tevoren deze bestellingen doorgeven, zodat iedereen die aan start van eerstkomende LCMT-etappe verschijnt dit pakket direct kan ontvangen dan.

Meer lezen

COVID-19 verhindert opnieuw LCMT in 2021

Nu al tot eind mei geen enkele manifestatie toegelaten in provincie Luik!

 

Zo pas definitief en officieel: zowel de gemeente Spa als de provincie Luik laten wegens aanhoudende corona-pandemie géén enkele manifestatie van culturele of sportieve aard toe tot einde mei. Enkel de UCI-profwielerwedstrijden (zoals Luik-Bastenaken-Luik) blijven “voorlopig” nog op de kalender staan (maar ook zonder publiek).

Dat betekent dus alwéér geen LCMT in 2021. De verhuis naar Spa wordt nog een jaartje uitgesteld. Niets binnen onze organisatorische macht kan iets aan deze droevige realiteit veranderen.

We krijgen nogmaals een zware mentale en economische klap. En dat is het geval voor de hele evenementen-, toeristische én horeca-sector. Met de LCMT en het Biking Box Fietsbelevingscenter in Ieper/Westhoek behoren wij tot alledrie de getroffen sectoren. Maar zolang de pandemie geen terugkeer naar het vroegere normale leven toelaat, heeft het totaal geen zin om een andere houding aan te nemen dan berusting en geduld oefenen.

Concreet nemen we nu met alle ingeschreven deelnemers contact op (mail en nieuwsbrief). Het blijft eerst en vooral voor iedereen allicht hopen op ‘dan maar 2022’. Het voorstel luidt: overzetten naar 25-28 mei 2022 of zelfs al Hemelvaart 2023, volledig kosteloos voor wat deze nieuwe gedwongen annulatie voor 2021 betreft (zie eerder nieuwsbericht deze week). Er is echter eveneens een annulatieprocedure. Qua terugbetalingsmodelijkheden met onderscheid tussen de LCMT2020-deelnemers en de mensen die zich pas sinds oktober 2020 voor expliciet Spa 2021 hadden aangemeld.

Alternatief afhaalmoment voor producten?

Wat betreft LCMT-kledij en andere bij de 2020-21 overzettingsprocedure gekozen producten en dit voor wie aangaf tot de start van de 1ste LCMT-etappe te willen wachten: jullie krijgen spoedig een alternatief afhaalvoorstel, indien u niet wil wachten tot start volgende LCMT in... mei 2022. We beraden ons over een voor deze personen GRATIS kleinschalig, eventueel in kleinere groepjes op te splitsen fiets-evenement in de Westhoek (vanuit Biking Box Fietsbelevingscenter Ieper). En dit van zodra dit allemaal terug kan! Op dat moment (of momenten, gesteld dat we meerdere fiets-afspraken kunnen inrichten) kan je het bestelde en betaalde product toch nog in de eerstkomende maanden ontvangen. Wie postbezorging had aangevinkt, krijgt sowieso in de komende dagen en weken dit pakket thuis gestuurd (zie nogmaals wat hierover in vorig nieuwsbericht werd verteld).

 

Logement: kosteloze annulatie La Fraineuse en overzetting mogelijk naar 2022

Wie logement had geboekt in La Fraineuse kan dit kosteloos weer vrijgeven. Wij doen hier zelf het nodige voor. Sommigen hadden toch al betaald, maar krijgen dit bedrag sowieso terug gestort vanwege vzw Biking Events. Overzetten naar 2022 kan evenzeer.

Samen erdoor nu?

Het weze gezegd dat alle extra administratieve afhandelingen zoals hierboven beschreven beslist onprettig zijn om nu te worden uitgevoerd. Niemand, wijzelf al helemaal niet, voelt hier enige ‘drive’ of behoefte om een stilaan permanente CORONA-annulatie- of overbruggingsadministratie uit te bouwen. Ons verhaal draaide en draait immers rond topbeleving op de fiets. Iets waar we zelf verknocht aan blijven. Ongetwijfeld zal een deel van ons parcoursteam tijdens het Hemelvaart-weekend toch op pad gaan langs de nieuwe LCMT-etappes. Mocht het zo zijn dat het mag en kan, wie weet komt er nog een mini-concept waarin een beperkt aantal van u de kans krijgt om in ons spoor mee te fietsen onder begeleiding. Dit zal echter in geen geval de LCMT 2021-inschrijving vervangen. Laten we eerst even in eigen organisatiemidden nagaan hoeveel animo hiervoor te vinden is. Ons medewerkersteam moet immers evenzeer terug incasseren. Zeker de personen die al maanden met de nieuwe etappes (MTB, cyclo en triathlon) bezig waren. Gelukkig is in tegenstelling tot Houffalize 2020 al het voorbereidende werk voor de parcours vanuit Spa niet helemaal voor niets geweest.

Laten we met zijn allen hopen dat we nu eindelijk voor de laatste zware corona-weken/maanden staan en dat er eenmaal de vaccinatie zijn werk gedaan heeft we richting 2022 zo gauw mogelijk mogen vaststellen dat deze nare droom voorbij is! Dan rapen we beslist onze moed weer bijeen om terug aan de slag te gaan. Nu eerst effe bekomen, vaccinspuit steken en dan met nieuwe moed terug de trappers op, recht naar LCMT 2022!

Meer lezen

Overbruggingspakketten: stand van zaken

De 22ste LCMT editie-2020 kon wegens gekende corona-pandemie afgelopen jaar onverwacht niet doorgaan. Mede doordat het de laatste editie in Houffalize was (Spa 2021 lag al vast), zag de vzw Biking Events zich genoodzaakt om een overbruggingspakket voor te stellen aan de ingeschreven deelnemers van 2020. In de afbeelding hierbij vind je een overzicht van welke producten tot op heden werd besteld. Bij de hele afhandeling van deze pakketten kwam een pak meer werk bij kijken dan oorspronkelijk ingeschat. Dat komt door de keuze-optie om behoudens aan de start in Spa ook de mogelijkheid aan te vinken tot thuisbezorging van het gekozen pakket. 
Voor de truien gebeurt dit intussen al in 3 schuifjes. Want alleen bestelde en betaalde truien worden gefabriceerd en geleverd. De jongste trui-leveringen liggen alweer klaar voor verzending (zie facebook post 16 maart).
Wat de andere producten betreft hebben we tot nu gewacht om bestelde+betaalde op onze beurt te bestellen bij de leveranciers (Intercycle-Schwalbe, WIN2, Morgan Blue). U begrijpt dat we dit slechts 1 keer willen doen. Daarom mailden we vorige week een laatste keer naar allen die hun productkeuze nog moesten maken of aan wie bestelling nog niet had betaald.
We willen eerstdaags de overzettingsprocedure afsluiten. Deze gold sowieso uitsluitend voor de corona-annulatie van 2020. Biking Events heeft sindsdien altijd gecommuniceerd dat wat het vervolg van deze pandemie ook wordt, er voor LCMT-Spa van organisatorische zijde geen intentie is om nogmaals een verplicht overbruggingspakket of administratieve toeslag aan te kondigen. Immers alle voorbereidingswerk voor een LCMT in Spa is niet helemaal verloren mocht COVID 19 ten tweede male roet in het eten gooien. Bovendien, iedereen, ook de organisator, was zich van bij de opstart van LCMT 2021 bewust van de 'corona-risicofactor' op een mogelijk nieuw corona-uitstel..
We laten het overbruggingspakket wel openstaan, zij het als vrije steunbetuiging, mocht de overheid terug corona inroepen als verbod voor manifestaties à la LCMT in mei. Zo dit opnieuw het geval zou zijn, wordt het voor de hele evenementensector en in het bijzonder voor sportmanifestaties zoals de LCMT een wel zeer harde noot om kraken. Twee jaar niet kunnen organiseren... Kosten maar geen inkomsten... Engagement maar géén 'beloning' met een geslaagd gebeuren op geplande datum... Men mag feitelijk niet denken aan alle desastreuze gevolgen voor iedere betrokken persoon. Of die nu CEO, betaalde of losse 'vrijwillige' medewerker is.

We hopen u in elk geval in de eerste dagen nieuwe informatie te kunnen geven. Zowel u, deelnemende sporter, als wij, volop bezig met de slotvoorbereidingen richting organisatie event, hebben recht op spoedig uitsluitsel. 31 maart is bijgevolg onze uiterste datum om deze knoop door te hakken.
Sportieve fietsgroet!

Meer lezen

Logement update en hoe liggen de kaarten richting half maart?

Update voor wie VERBLIJF in LA FRAINEUSE  heeft aangevraagd


Iedereen die tot op datum van dit bericht (2 maart) een LCMT-arrangement in La Fraineuse (ADEPS-center) heeft gevraagd kan dit momenteel bekomen. Voor de ‘single rooms’ (enkele aanvragen) dient wegens zeer beperkt aantal 1-persoonskamers bekeken te worden of we huidige kamerverdeling zo kunnen houden. We hebben op vandaag wel alle ‘single room’ aanvragen in de ruimere 3-persoons basic-kamers voorzien. De Olympic-kamers laten we niet toe als single room, ten einde daar maximale service voor de andere aanvragers (per 2 of per 3) te kunnen bieden.

Wat is er op vandaag nog beschikbaar om via de LCMT-organisatie zelf te boeken in La Fraineuse?
Chalets (3 tot max. 5 personen)): 1
Basic Room (4 tot 6 persoonskamers): 5 vierpersoonskamers en 2 zespersoonskamers (hoeven niet helemaal opgevuld te worden!)
Olympic Room (4 persoonskamers): 2
Wie al betaald heeft, dank hiervoor. Evenwel was het nog niet dringend. Iedereen die nu logement-reservatie via ons heeft gedaan, krijgt eerstdaags een bevestiging met juiste bedrag, berekend op aantal personen en het al of niet boeken van de ‘avond voordien’ (wat meesten doen). We herhalen dat er integrale terugbetaling van het logement gegarandeerd is, vanwege La Fraineuse indien corona toch weer de LCMT 2021 zou verhinderen. Mede door de nog altijd onzekere situatie met het virus, zullen wij pas betalingsuitnodiging voor logement versturen na half maart.

Wanneer beslissen we of LCMT kan doorgaan of toch weer niet?

Rond 15 maart (binnenkort dus) moeten we zo stilaan knoop doorhakken of en zo ja, op welke manier de LCMT 2021 zal kunnen plaatsvinden. Op dit moment overleggen we met zowel Wielerfederatie als de lokale overheden wat er tegen half mei mogelijk zou kunnen zijn.  Ook vandaag weer kregen we een toelating onder voorbehoud van een der gemeentes... En zo gaat het - logischerwijs - al de hele tijd. Indien de federale overheid het licht op groen zet voor ons type fiets-evenement, zal er een LCMT zijn in mei 2021. Het is enkel koffiedik kijken welke richting het momenteel uitgaat (met al die varianten en zo). Toch menen we dat het half mei mogelijk moet zijn om te kunnen fietsen in LCMT-concept. Natuurlijk gaan we er al van uit dat diverse veiligheids- of beschermingsmaatregelen, eventueel ook beperkingen, zullen worden op gelegd.

Maar op vandaag verlangen de meeste ingeschreven deelnemers bovenal om op deze nieuwe prachtige routes eerst en vooral van hun mountainbike- of koersfietschallenge te genieten. Weze het dan zonder veel toeters en bellen en wie weet met gespreide starts (om peloton-concentraties zoveel mogelijk te vermijden).

We houden u op de hoogte, maar hoeden ons tegelijk voor een te voorbarige berichtgeving. Het blijft ook voor ons bij momenten frustrerend om het voorbereidingswerk goed voort te zetten, niet wetende tot wat het in mei zal leiden. Maar we roeien met de beschikbare riemen en vinken steevast alle tussentijdse deadlines af. Pas wanneer er bestellingen (stuurborden o.m.) zullen moeten worden gedaan, zal het echt er op aan komen om te weten waarmee we nu bezig zijn naar 13 mei 2021 toe.

Toch maar doorgaan: jullie op de fiets (trainen) en wij hier en richting Spa doen wat moet gedaan worden... Samen sterk?
Meer lezen

Duimen voor een LCMT half mei 2021!

Beste LCMT-biker,

We wensen u een gelukkig en GEZOND 2021! Intussen hard gewerkt aan de administratieve opvolging rond zowel overzettingen, nieuwe inschrijvingen alsook het logement-aanbod in Spa. 

Laatste week om ticket 2020 nog correct over te zetten. Hetzij naar 2021, hetzij naar 2022.  We blijven er op vertrouwen dat het half mei mogelijk moet zijn om een fietsmanifestatie 'stijl LCMT' op een verantwoorde wijze te kunnen organiseren. Het huidige strenge corona-beleid moet dit juist mogelijk maken, desnoods met wat aanpassingen en/of verplichte sneltests of voorleggen recente negatieve PCR-test. Op dit moment biedt het vooruitzicht om te trainen voor LCMT juist perspectief en mentale kracht om door deze winterperiode te komen. We duimen meer dan ooit dat onze overheid dit inziet en dat we niet nog een zomer-zonder moeten doormaken. Indien er toch afgelasting zou komen - wij beslissen uiterijk rond half maart - zal mei 2022 de nieuwe datum worden. Als organisator, dit keer ook bewust en tijdig op de hoogte van de hele corona-toestand, bieden we kosteloze overzetting op dat moment. Het vele werk richting Spa zal dan in 2022 toch niet voor niets geweest zijn (in tegenstelling tot wat ons is overkomen voor 2020-Houffalize). 


Logies in La Fraineuse? 't is het moment!

Wat betreft de optie om MET logement-formule te boeken: allen die hun overzetting snel en correct hadden geregeld krijgen de eerste kans op logies in het ADEPS-center van La Fraineuse-Spa. Op de afbeelding hieronder zie je wat er nu nog beschikbaar is. De rest is dus al ingenomen. Op vandaag konden we elke deelnemer die verblijf in La Fraiineuse vraagt een kamer toewijzen. Bij voorkeur altijd met 1 of meer fietsgenoten, afhankelijk van het type accommodatie. 

Met deze LOGEMENTLINK kunnen alle andere deelnemers vanaf heden proberen om het resterend aantal kamers in La Fraineuse te bemachtigen. Indien we een rangorde moeten toepassen om de kamers toe te wijzen kijken we eerst naar de LCMT2020-deelnemers die hun ticket correct hebben overgezet. Is het ook dan nog 'spannend', is de datum van overzetting (de facto betaling) het te volgen - eerlijke - criterium. Wat NIEUWE deelnemers betreft, om jullie niet in het ongewisse te laten, de priortiy-regeling voor LCMT 2020-deelnemers eindigt op dinsdag 5 januari. Zijn er dan nog kamers (bedden) beschikbaar dan worden die louter nog volgens datum van aanvraag toegewezen.

Betaling?  gebeurt pas later en nadat u een betalingsuitnodiging zult hebben ontvangen. Geen zorg hierom dus!

Het spijt ons natuurlijk dat er via Biking Events niet nog meer logement kan worden aangeboden. Normaliter had ook Sol Cress Corsendonk zijn deuren exclusief voor LCMT geopend. Door corona hebben ze daar - begrijpeljik - beslist om nu grote renovatiewerken uit te voeren. Gevolg: gans 2021 zal dit hotel gesloten blijven…en kunnen wij als organisator niet verder zelf instaan voor logeer-aanbod. Voor 2022 zal Sol Cress wel als LCMT-hotel geafficheerd staan. 

In principe is er echter toch ruim voldoende logement in en rond Spa om het LCMT-deelnemersveld te kunnen huisvesten. Ieder naar eigen budget en voorkeur. Zie de pagina 'INSCHRIJVEN' voor meer uitleg omtrent die andere logeer-opties.

Het ADEPS/BLOSO-complex van La Fraineuse heeft het voordeel dat logement er vrij goedkoop kan zijn. Ook bevindt de hele start/finish-zone zich vlakbij het gelijknamige sportcomplex, niet ver van de grote weg waarlangs dagelijks de start wordt georganiseerd.
 
We houden u verder op  de hoogte en duimen voor een zo snel mogelijk corona-vrij 2021 !!!
 

AFBEELDING: overzicht tarieven en logeermogelijkheden in La Fraineuse (en beschikbaarheid per type)

Meer lezen?

Antwoord op 7 vragen omtrent de nieuwe LCMT in Spa

Deze week geven we dagelijks een antwoord op één van volgende vragen omtrent de nieuwe LCMT in Spa (13-16 mei 2021). We beginnen met antwoord op vraag 1, namelijk:

1)       Hoeveel overnachtingsplaatsen zijn er in het ADEPS-center van La Fraineuse?

Er zijn 16 chalets (4 personen-bezetting) en 22 kamers met eenvoudig basiscomfort. Daarnaast bevat het Olympisch hotel 34 kamers. Alles bij elkaar kunnen wij maximaal een 200-tal bedden aanbieden. Deze worden rechtstreeks via Biking Events vzw geboekt en betaald. We bekwamen al geschreven akkoord dat mocht het corona-virus opnieuw roet in het eten strooien, er integrale terugbetaling van het logement wordt gegarandeerd.

We herhalen dat het initieel de bedoeling was om ook Sol Cress-Corsendonk als exclusief LCMT-hotel vast te leggen. De corona-pandemie heeft Sol Cress echter doen besluiten om nu over te gaan tot grootscheepse renovatie. Pas in 2022 zal dit hotel de deuren heropenen. Vanaf dan zal het ook deel uitmaken van het exclusieve LCMT-logement-aanbod. Richting mei 2021 is het via LCMT (Biking Events) te boeken logement dus beperkt tot het ADEPS-center en Olympisch hotel “La Fraineuse”.

 2) Wat zal het logement mij kosten als ik in La Fraineuse (het ADEPS-center) wens te logeren?

 Hangt af van type logement. Zo is er een onderscheid tussen het ‘Olympisch hotel’ (met bediening aan de tafels in het restaurant) en de chalets of basiskamers (ander gebouw buffetvorm daar wat maaltijden betreft).

Prijzen zullen variëren van 80 tot 110 EUR (2 nachten half pension p.p.) of in geval van 3 nachten-verblijf (combi-tour of vrije keuze om extra nacht te boeken): 150 à 190 EUR.

Prijs varieert ook van het feit of je kamer met 2 personen boekt dan wel ruimere bezetting aanvaardt. Chalets bevatten bv. 6 bedden. Het wordt evenwel toegestaan om slechts 4 personen in chalets of 6-bedden-kamers te boeken.

Omgekeerd is SINGLE-room ook mogelijk mits betalen van een toeslag. Dit laatste zullen we als organiserende tussenpersoon slechts toestaan in beperkte mate, ten einde het aantal beschikare 2 persoonskamers eerst aan zoveel mogelijk deelnemers beschikbaar te stellen.

3) Vanaf wanneer kan er logement geboekt worden?

We zijn de laatste hand aan het leggen aan een boekingsformulier. Om overboekingen te vermijden zullen we de LCMT-deelnemers van 2020 die hun ticket het eerst correct hebben over gezet de eerste keus geven om logement in La Fraineuse te boeken. We zullen via directe e-mail het eerste contingent deelnemers dat in aanmerking komt aanspreken. Indien er dan nog bedden/kamers over blijven contacteren we een volgend contingent LCMT-ingeschrevenen. Vol = vol natuurlijk. 

4) Welke service in La Fraineuse? Blijven de vaste waarden van de LCMT aan boord, zoals bv. kiné-service?

 Er zal opnieuw een massage-team + dokter aanwezig zijn. De kiné-service zal ofwel plaatsvinden in de sporthal, waar tevens de permanentie, bike-wash, douches en kleedkamers (voor wie niet in La Fraineuse verbijft) zijn gevestigd.

Er is ruime parking voor wagens ter plaatse en in directe omgeving. Wie dus niet in La Fraineuse logeert kan dagelijks in de nabijheid de eigen wagen parkeren, indien u de afstand van uw accommodatie tot de start NIET per fiets wenst te doen.

Verder voorzien we een veilige (en bewaakte) opslagplaats voor de fietsen. Het blijft evenwel uw persoonlijke beslissing om op de LCMT-fietsbewaking (ook ’s nachts) beroep te doen.

Wat het avondeten betreft, zullen we als organisator in direct contact treden met de chefs van de keuken. We zullen geschikte menu’s helpen samenstellen. De aangeboden maaltijden genieten een uitstekende reputatie. Niettemin waken we erover dat u als deelnemer zowel de verwachte kwaliteit en kwantiteit mag tegemoet zien.

5) Indien corona alles wat op de lange baan blijft schuiven, wanneer meer concrete zekerheid richting mei 2021?

Het blijft inderdaad nog even koffiedik kijken. Alle autoriteiten – ook voor het goedkeuren van parcours-aanvragen – houden de boot wat af. Biking Events vzw heeft al veel voorbereid richting LCMT vanuit Spa, maar directe en concrete meetings ter plaatse, dat ligt veelal nog moeilijk. We mailen en bellen en leggen waar mogelijk reeds de nodige contacten. We proberen er nu van uit te gaan dat de LCMT 2021 kan plaatsvinden tijdens de lente van 2021. En dat we intussen alles in gereedheid brengen hiervoor. Maar zelfs bij de Wielerbond laat men weten dat het dit jaar allemaal wat trager dan gewoonlijk gaat. Omdat men ook daar nog niet weet of het samenstellen van een wielerkalender au grand complet wel zinvol is voor 2021. Wordt dus allemaal vervolgd (en opgevolgd).

6) Hoe zit dat nu met de triathlon-formule?

De enquête onder de reeds ingeschreven LCMT-triathlon deelnemers gaf een verdeeld beeld: ene helft zou liefst de 4 dagen formule met ook 1 dag mountainbike behouden… Andere helft ziet meer heil in 3 dagen triathlon en alleen nog op de koersfiets. Dus samen laten vallen met de LCMT CYCLO.

In dat geval elke dag zwemmen en dus een meer faire "triathlon"verdeling van de 3 disciplines. We hebben om die reden beslist om voor 2021 gevolg te geven aan deze laatste optie. Allen die al betaald hadden en ingeschreven waren voor de 4-daagse van 2020 krijgen een deel terug betaald (1 dag minder = goedkoper). Maar zij krijgen ook de kans om hun inschrijving al dan niet te behouden of zelfs om te zetten naar iets anders (bv. cross-duathlon) mochten ze persoonlijk niet zo happy zijn met de inkorting van het aantal dagen + wegvallen van een MTB-dag. Anderzijds, zij die toch graag een dag langer willen blijven om ook te mountainbiken, mogen dit vanzelfsprekend doen! Maar dit zal geen invloed meer hebben op het eindklassement van de triathlon-competitie.

Elke reeds ingeschreven triatleet wordt nu door de organisatie gecontacteerd en mag als reply op deze mail de persoonlijke voorkeur bekend maken.

Voor de volledigheid: er zal 1 afstandsformule zijn. Programma zal voor allen vast liggen en wordt eerstdaags geactualiseerd op de website aan de hand van 3-dagen-formule. Op dag 1 en 2 zal de 'large'-fietsafstand voor de triatleten van toepassing zijn. Op dag 3 de langste afstand van de CYCLO.

We zijn ervan overtuigd dat het de moeite waard is om in 2021 voor een 3-daagse triathlon-formule in Spa te opteren om zo bijkomend nieuwe triatleten aan te trekken en dit format zo ook alle kansen op voortzetting in de toekomst te gunnen.

7) Kan ik nog van formule veranderen als ik in 2020 al ingeschreven was?

Iedere deelnemer (ook nieuw ingeschrevenen) zal tot 6 weken voor de start (= begin april) de kans hebben om desgewenst een andere formule te kiezen. Competitief of recreatief, cyclo of off-road… Alles is inwisselbaar mits eventuele upgrades.


 Foto: kamer in het Olympisch hotel van La Fraineuse

Meer lezen?

LCMT verwelkomt nieuwe en 'oude-trouwe' sponsors

De LCMT is verheugd om SPX-Johnson Pumps als nieuwe hoofdpartner te mogen verwelkomen. Daarnaast zijn ook een aantal 'ouwe-trouwe' sponsors in hun partnership bevestigd. Ook al wordt vanaf nu de toekomst in Spa stilaan voorbereid - nieuw elan, nieuwe partners die er dan ook zullen bij komen - met het oog op de laatste Houffa-editie van de LCMT laten we niets aan het toeval over.
Bij deze: DANK U WEL aan onze trouwe partners uit het verleden. Bekijk beslist even de 'partners'-webpagina!
En WELKOM + DANK U nieuwe partner(s)... 
Door de actuele 'Corona-crisis' kan het wel dat enkele aangeboorde contacten even bevroren worden. We begrijpen dat het voor de bedrijven - net als voor ons - niet eenvoudig is om nu bijkomende engagementen te concretiseren. Het is zo al lastig genoeg om de bestaande contacten en contracten na te komen... Wij zijn alle partners en deelnemers dan ook erkentelijk om het LCMT-verhaal te blijven ondersteunen.
Meer lezen

Nieuwsbrief 20 maart 2020

NIEUWSBRIEF  

LCMT 2020… tot voor een paar weken leek het eindeloos wachten op ‘eindelijk-weer-lente’… We keken met zijn allen uit naar dat moment waarop fietsen weer eens écht plezierig mocht worden. Gedaan met regen en wind, uitkijken naar zon, warmte en een lucht die geurt naar bloesems en een weer ontluikende natuur. Dat moet en zal zeker het geval zijn vanaf 21 of 22 mei wanneer respectievelijk de start wordt gegeven van de 1ste CYCLO-etappe en de 1ste MOUNTAINBIKE-etappe in wat de laatste LCMT ‘Houffaloise’ wordt. Want je zal inmiddels wel vernomen hebben dat de LCMT vanaf 2021 nieuwe oorden opzoekt, meer bepaald het prettige en historische stadje Spa, provincie Luik, wordt de nieuwe uitvalsbasis voor het grote Ardennen-avontuur. Bovendien heb je er in de nabijheid ook nog de Oostkantons, de nabijheid van de Voerstreek…

Maar straks is er dus Houffalize, nog 1X…. MEER LEZEN? Klik hier!

Meer lezen

Recente berichten: LCMT naar Spa vanaf 2021 - Wat met Corona? - ...

LCMT 21-24 mei 2020 - wat als corona-crisis aanhoudt?

Op dit moment is het voor iedereen koffiedik kijken. We gaan er nog altijd van uit dat de toestand tegen half mei opnieuw zal geregulariseerd zijn. Wij werken dezer dagen dus keihard verder om de organisatie tijdig klaar te krijgen. Elke deelnemer krijgt deze week een nieuwsbrief met updates over keuze afstanden, type deelname bevestigen of veranderen (chrono, niet-chrono), zodat we de stuurborden/kaderplaatjes kunnen in productie steken. Ook uw maat opgeven voor herinnerings-T-shirt en doorklikken naar de Bio-Racer webshop voor bestelling van uw LCMT-wieleroutfit. Alle info richting startpermanentie wordt eveneens nu al opgemaakt. Onze logistieke en sponsorpartners blijven regelmatig gebriefd worden. Wij gaan zelf in de komende twee weken terug ter plaatse voor meetings en slotverkenningen in omgeving Clervaux en Houffalize (alle toestemmingen zijn OK!).
Indien er toch een algemene afgelasting zou komen, opgelegd door de federale overheid, dan zullen wij in het belang van alle partijen, dus eveneens alle ingeschreven deelnemers alles in het werk stellen om tot een bevredigende oplossing te komen.
SPA VERWELKOMT DE LCMT VANAF 2021! Laatste keer vanuit Houffalize op 21-22-23-24 in mei '20

Na 2 decennia waarin de in 1999 gestichte “Low Countries’ Mountainbike Tour” van 9-daagse rond de eeuwwisseling evolueerde tot een 4-daags totaal-fietsfestijn met als vaste uitvalsbasis Houffalize, neemt de “LCMT” straks afscheid van het Luxemburgse plaatsje aan de Ourthe. Het is tijd voor NIEUWE PADEN, nieuwe PARTNERSHIPS en nieuwe HOTELACCOMMODATIES. In Spa, provincie Luik, ligt een prachtige nieuwe uitdaging. Gekend van Spa-Francorchamps en het Formule 1-gebeuren, is dit ooit zo geroemde KUUROORD vragende partij om zowel LCMT MTB als de CYCLO OP DE WEG te ontvangen. Vermoedelijk met behoud van triathlon en cross-duathlonformules. 

FILIP VAN LAETHEM RAADDE DIT ALS ENIGE TUSSEN VELE ANDERE LEUKE GOKANTWOORDEN (en misschien ook wel wat suggesties voor de toekomst die we evenzeer meenemen in de denktank). Hij ontvangt 50 EUR directe korting op zijn deelname en een prachtige LCMT-trui! 

MEER LEZEN? KLIK HIER!


VIDEO PRESENTATIE LCMT 2020

------------------------------------------------------------------

H
ulp nodig bij uw hotelboeking?

Wij helpen u graag om een kamer te boeken indien dit in Hotel Vayamundo is! Contacteer ons met uw vraag en wij vermijden dat u ongewenst 'single-supplement' moet betalen als je met andere willekeurige deelnemer toch een 2-persoonskamer wenst te delen!--------------------------------------------------------------------
JONAS DE KIMPE 400STE DEELNEMER & WINT HET UNIEKE MAKE PEACE NOT WAR-POPPYSHIRT!

Met Kerstmis is het tijd voor cadeautjes... Wie als 400ste intekende, wint een POPPYSHIRT MET DE VOOR KERSTMIS TOEPASSELIJKE BOODSCHAP "MAKE PEACE NOT WAR"!  De gelukkige winnaar is Jonas De Kimpe uit Eke, die intekende voor de MTB-recreatieve LCMT. Proficiat JONAS! We contacteren u volgende week voor levering van het POPPYshirt alsook de juiste maat!  
Intussen staat de LCMT-teller op 560...
Wie viel ook al weer in de prijzen tijdens de trekking van 11 november??? 
Het POPPY-remembrance WIELERSHIRT ging naar MAUD GOLSTEYN. En verder schenken we 4 unieke LCMT-truien (collectie voorbije 3 jaar) aan WOUT BOGAERTS, BERT VAN DRIESSCHE, GLENN VAN LOOVEREN en TONY DE LEEUW. Wij contacteren de gelukkigen voor het kennen van de juiste trui-maat! PROFICIAT!
Meer lezen?

Nieuwsbrief 18 maart bestel nu je LCMT-wieleroutfit op de Bio-Racer webshop + maat opgeven herinnerings-T-shirt

De Bio-Racer-LCMT-webshop is terug open en dit nog tot 30 maart '20! Profiteer van uw kans om een prachtige LCMT-wieleroutfit te bekomen. Zowel voor de MTB, CYCLO, COMBI als TRIATHLON en CROSS-DUATHLON werden opnieuw prachtige shirts ontworpen (zie foto model 2019). In de competitieformules fungeren ze tevens als leiderstruien, maar omdat 'iedereen winnaar is in het LCMT-verhaal hebben de wielertruien ook een bijzondere waarde als herinnering aan het komende fietsavontuur. Bovendien gaat het hier om topkwaliteit van Bio-Racer. Dankzij de webshop-formule kun je de outfit ook uitbreiden met bijpassende broek. Gepersonaliseerd bovendien (voornaam + naam op de rug achteraan) maak je jezelf een beetje onsterfelijk met de LCMT-wieleroutfit.

Dezer dagen is de webshop geopend en wel via deze link te vinden: https://www.bioracer.be/nl/mybioracer/?r=0noOqOBlPS

LET OP! DE LOGO'S OP DE TRUIEN WORDEN NOG AANGEPAST MET HIER EN DAAR NIEUWE SPONSORS EN UITERAARD OOK JAARGANG 2020 OP HET SHIRT! MAAR TRUI-ONTWERP BLIJFT ZOALS VORIG JAAR, ALSOOK DE KLEURCOMBINATIE AL NAARGELANG DE GEKOZEN FORMULE!

Voor iedereen geldt: alle betaalde bestellingen zullen bij de start in Houffalize klaar liggen.

Eveneens belangrijk: het herinnerings-T-shirt, ook al zo’n traditie. Elk jaar proberen we een origineel ontwerp te vinden dat de LCMT-spirit ook goed weet weer te geven. Dat zal ook nu weer het geval zijn. Om die reden vragen we je om voor 20 april uw voorkeur-MAAT door te sturen. Dat kan langs deze weg:

Link voor LCMT-herinnerings-T-shirt


Meer weten over LCMT? Blijf het volgen op www.lcmt.be en op de facebookpagina

Meer lezen

LCMT 2020 video presentatie: vandaag de nieuwe etappes!

December, laatste maand van 2019, ingegaan... Vrieskou buiten - dikkere handschoenen, schoenovertrekjes, thermosonderlijfje en een muts onder de helm - doet dromen van een heerlijke lente! Ja, toch? Daarom deze video over de LCMT 2020: met aandacht voor de 3 mountainbike-etappes (plan, profiel en alle details uiteraard hier op de website) én de de 3 road-CYCLO-tochten. Geniet ervan en krijg er ook het water van in de mond. Al ingeschreven? Dan kan de vrieskou je niet deren om aan de basisconditie voort te timmeren. Oud en nieuw, naadloos overbruggen. Nog niet ingecheckt? Mét hotel Vayamundo als logement wacht je dan best niet te lang meer, want de priority-incheck aldaar voor LCMT''ers verloopt dezer dagen. Ander logement kan natuurlijk ook. Vraag gerust onze bijstand en we helpen u graag verder! Maar 1 zaak staat als een huis: het wordt opnieuw genieten (en af en toe wat gezond afzien) daar in Houffalize vanaf 21 (CYCLO, triathlon, combi) of 22 mei (MTB en cross-duathlon)i JOIN US NOW, JOIN DE 335 REEDS GELUKKIGEN... Wij doen intussen de rest (straks weer naar d'Ardennen voor verdere voorbereidingen ter plaatse).

VIDEO LCMT 2020 THE RIDES
Meer lezen

Inschrijvingen LCMT 2020 open! Lees hier de eerste info rond parcours en programma!

 • De inschrijvingen voor LCMT 2020 staan open! In de komende dagen en weken verschijnt alle praktische info terug op deze website, iets waar we nu al mee bezig zijn.

 • Inschrijven kan tot eind oktober nog op de klassieke wijze (met voorschot van 100 EUR indien u dat wenst). Binnenkort schakelen we dan over op louter nog inschrijven met directe online-betaling. Op dat moment vervalt de 'voorschot-optie' allicht en dient uw inschrijving in één keer volledig betaald te worden alvorens te verschijnen op de deelnemerslijst.
 • Wat de etappes betreft:
 • CYCLO (de weg-versie met de koersfiets) verandert de ritvolgorde en openen we met een volledig 'Belgische' etappe. De 2de rit (vrijdag) gaat dan richting Vianden en - terug open na de wegverzakkingen - Petite Suisse. Op die manier zullen we de Fatima-processie in Wiltz vermijden en kunnen we een nieuwe beklimming 'côte de Noertrange' opnemen. 
 • MOUNTAINBIKE: de 1ste etappe van 2019 zal in OMGEKEERDE richting worden verreden, weliswaar met hier en daar wat andere stroken! Ook de 2de etappe naar Clervaux verandert in dezelfde zin: we zullen rond Clervaux volledig omgekeerd 'biken' en hierdoor valt een zone nabij Troisvierges weg. Anders zou die rit te lang worden. De slotrit zoals we die in 2019 hebben gepresenteerd verandert niet veel (2de keer pas), maar wel met een startaanpassing.
 • De andere formules, COMBI, TRIATHLON en CROSS-DUATHLON blijven ook behouden. Wel zullen we de triathlon 'iets' toegankelijker maken met enkel nog 'large'-fietsafstanden voor de triatleten. Hierdoor zal de verhouding tussen de 3 disciplines ook wat meer 'triathlon' worden, dit om de betere lopers en zwemmers niet langer te benadelen. Bovendien denken we dat de zo al zware Triathlon-vierdaags zo ook wat toegankelijker wordt. Dagelijks een dik uur minder fietsen kan tellen op het einde. 
 • In ieder geval: nu al van harte welkom op LCMT 2020 van 21 tot en met 24 mei (afh. van de keuze die je maakt: weg, mtb, combi of triatblon-varianten).

Aftermovie LCMT 2019 staat online

De LCMT AFTERMOVIE staat online. Dit is een videoproductie van Krewcollective. Geniet van de vele sfeer- en actiebeelden in een spetterende montage.
DIRECTE LINK (tevens onder media terug te vinden)


Genieten & afzien, ambiance en spannende ontknopingen in zonovergoten LCMT2019

 • Eerst dit: alle wedstrijdresultaten voor wie de LCMT met tijdopname heeft meegereden vind je onder de webpagina 'RESULTATEN'.
 • Verder: een grote DANKUWEL aan alle medewerkers, partners en wie op welke wijze ook heeft meegeholpen om van de 21ste LCMT zo'n mooi verhaal te maken. In het bijzonder ook een woord van dank en appreciatie voor alle mountainbikers, cyclo-rijders, combi-atleten, tri- en duatleten die zich op een waardige manier door het prachtige Ardennenlandschap hebben begeven. Uw onderlinge sportiviteit/kameraadschap, appreciatie voor het werk van de organisatoren en respect voor de omgeving zijn de beste stimulans om het LCMT-verhaal ook nà 20 jaar verder te ontwikkelen. Merci à vous tous!
 • WAT NOG TE VERWACHTEN ROND DEZE EDITIE: 
 • de AFTERMOVIE van Krewcollective (zie ook hun sterke dagfilmpjes onder MEDIA)
 • Een pak foto's ! straks op de MEDIA-pagina
 • een link om alle gepersonaliseerde foto's in te kijken + hoe deze persoonlijk in hoge resolutie + afgeprint in mapje te bekomen?
 • de GOUD - ZILVER - BRONS tijdbrevetten voor de CYCLO-rijders
Meer lezen

Nu ook 400 mountainbikers en cross-duatleten in volle LCMT-actie

Een stralende ochtend eind mei: naast de gisteren gestarte 230 race-fietsers (incl. triatleten en combirijders) vervoegden vrijdagmorgen nog eens een kleine 400 anderen op de dikke-bandenfiets het LCMT-gezelschap. Twee mooie starts, de CYCLO's om 9u30 en de MTB om 10u15 - met daar tussenin ook de lopende cross-duatleten, zetten de toon. Genieten én afzien, geen mooiere combinatie dan hier in de Ardennen. Voor de meesten blijft de LCMT een topbeleving op zich. Winnen is van ondergeschikt belang, tenzij dan voor degenen die echt voor de 'truien' gaan uiteraard. Alle resultaten van het competitiegebeuren en voor de 'chronoliefhebbers' vind je trouwens onder de webpagina 'resultaten'. De sfeer onderweg en achteraf op het gezellige accommodatie van RESC Houffaloise loog er dan ook niet om!
Voor directe indrukken - veel filmpjes en foto's - verwijzen we tijdens het evenement vooral naar onze Facebookpagina's!
Meer lezen

LCMT

Onze Partners